Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

25 de març de 2024

Infraestructures

Infraestructures

Completada, a falta dels últims serrells, la instal·lació de plaques solars a 8 equipaments municipals, que podrien començar a funcionar al llarg dels pròxims 6 mesos

Joaquim Aguilar
Plaques solars al terrat de Can Roura (foto: Premià Energia)

A l’espera d’enllestir uns últims serrells menors ja es pot donar per finalitzada la instal·lació que s’ha estat fent de plaques solars a 8 equipaments municipals, una actuació que va començar el gener passat. En concret, segons ens indica l’oficina Premià Energia, només falta una part d’obra civil a la instal·lació de l’edifici de Santa Tecla. Després d’això, i per tal que els nous equipaments puguin començar a fer la seva funció i generar energia per l’autoconsum, quedarà que la companyia elèctrica en faci la inspecció i legalitzi la instal·lació i també que s’habilitin els comptadors. Tot plegat, segons l’Albert Puig de Premià Energia, es podria allargar entre 2 i 6 mesos depenent de la modalitat d’autoconsum que s’adopti en cada cas, però també adverteix que definir terminins és “complex i arriscat”:

Dels 8 equipaments, la meitat (biblioteca, Gas, escola bressol i Santa Tecla) seràn d’autoconsum compartit (és a dir, que el seu excedent servirà per altres equipaments) i l’altra meitat (centre cívic, ca l’Escoda, l’Amistat i Can Roura) només s’autoabastiran, i l’experiència indica que la companyia triga més a legalitzar els del primer grup. 

Recordem que aquest desplegament d’instal·lacions fotovoltaiques en 8 equipaments municipals és la 1ra fase d’un operatiu que els pròxims temps l’equip de govern vol fer extensiu a tots els edificis de titularitat de l’Ajuntament que sigui aptes, i no es descarta que la 2a fase pugui començar aquest any 2024. També és voluntat del govern que en el futur part dels excedents puguin alimentar comunitats privades del municipi.

Escolta les declaracions de l’Albert Puig:

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura