Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

9 de juny de 2022

Medi Ambient

Medi Ambient

Comença el transvasament de sorres a la platja, que podria ser l’últim d’aquestes característiques

Joaquim Aguilar
Foto d'arxiu del transvasament de 2022

Aquest matí ha començat el transvasament de sorres a les platges de Premià de Mar, un transvasament el d’enguany que, de manera similar a l’actuació de l’any passat, consistirà a traslladar per mitjà de camions sorra de la platja de Llevant a les platges del centre del municipi. Concretament, com indicava ahir l’Ajuntament en un comunicat, 12.288 m³ de sorra fins a l’espigó de l’estació cobrint la totalitat de la platja del Pla de l’Os, poc més de 12 tones que han de permetre assolir en aquestes platges 13 metres d’amplada des de les roques que protegeixen el passeig marítim fins a mar.                                     

El comunicat també indica l’horari dels treballs serà de dilluns a divendres de 7 a 19 h i en aquest horari el sector de platja on es treballi estarà tancat al públic, i que durant la primera hora de feina, de 7 a 8 h, els camions no emetran senyals acústics de marxa enrere per no destorbar el descans dels veïns. Durant els caps de setmana no es treballarà i la platja quedarà oberta al públic.

Tot plegat ha d’estar enllestit abans de Sant Joan, però no es fixa una data concreta, i es farà en dues fases marcades per la zona d’extracció de sorra: en un primer moment, fins la setmana que ve, la sorra es traurà d’un sector proper al dic del port, mentre que després l’extracció es farà a l’altra banda del torrent Amell, en direcció a Vilassar de Mar. 

L’Ajuntament recorda d’altra banda que l’operatiu no implica cap cost municipal perquè l’assumeix íntegrament per conveni l’empresa concessionària del port. I també recorda l’actuació que ha anunciat el Ministerio para la Transición Ecológica per la tardor vinent d’estabilització del litoral, que hauria de fer (si es confirma) que no calgui fer nous transvasaments puntuals com el que ha començat avui. 

Més notícies

Cultura