Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

28 de juny de 2023

Política

Política

Comença el judici a Miquel Buch, que és rebut a l’Audiència Nacional per una concentració de suport de la qual prenia part un grup nombrós de premianencs

Joaquim Aguilar
Miquel Buch i la seva família aproximant-se als concentrats (foto: Antoni Subirà)

Aquest matí ha començat el judici contra l’exalcalde de Premià de Mar i exconseller d’Interior Miquel Buch i contra l’exescorta dels Mossos d’Esquadra Lluís Escolà. L’Audiència de Barcelona acull des d’avui -i durant quatre sessions més- un judici per un presumpte delicte de prevaricació administrativa i malversació de fons públics per l’organització de la fugida de Carles Puigdemont a l’exili l’any 2018. El fiscal demana per Buch -com a presumpte autor- 6 anys de presó i 27 d’inhabilitació, i pel policia -com a cooperador necessari- quatre anys de presó i 23 d’inhabilitació. 

El judici tindrà cinc sessions; avui, dijous i divendres hi haurà les testificals, pericials i documentals; el 13 de juliol declararan els acusats i es presentarà l’informe del Ministeri Fiscal espanyol; i el 14 de juliol es presentarà l’informe de les defenses. En total, declararan disset testimonis, entre els quals Carles Puigdemont, que ho farà per videoconferència.

Abans que comencés la sessió d’avui s’ha fet una concentració de suport als dos encausats a les portes del Palau de Justícia. Entre els concentrats hi havia força veïns de Premià de Mar, començant per la dona de Buch (Cesca Domènech) i els seus fills, i també el regidor Antoni Subirà. Recordem que la setmana passada es va fer un acte de suport a Miquel Buch a l’era de Can Manent que, a més de molts premianencs del seu entorn més immediat, va aplegar personalitats com Jordi Pujol, Artur Mas, la Presidenta del Parlament Anna Erra, l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias, el secretari general de Junts Jordi Turull o els exconsellers Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn, Victòria Alsina o Jaume Giró. També hi van ser un nodrit grup d’alcaldes i regidors maresmencs de Junts i també d’ERC, començant per l’alcalde de Premià de Mar Rafa Navarro.

Més notícies

Cultura