Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

9 de març de 2023

Comarca

Comarca

Comença a funcionar a l’Hospital de Mataró el projecte Domum per oferir espais i activitats de confort als malalts oncològics

Joaquim Aguilar
En aquests espais s'oferiran activitats complementàries als tractaments com el 'ioga en cadires'

El Consorci Sanitari del Maresme anuncia aquesta setmana l’entrada en funcionament del projecte Domum a l’Hospital de Mataró en virtut d’un conveni amb la fundació Nous Cims. Segons expliquen aquesta entitat finança l’adequació d’espais a fi d’humanitzar l’atenció als pacients oncològics en centres hospitalaris catalans, i a Mataró s’ha traduït en la creació de dos espais Domum: la sala d’espera del nou hospital de dia oncohematològic (encara en construcció) i la sala Tallers, ubicada a la planta baixa, a l’antic espai expositiu. La voluntat del projecte és que els espais on s’atenen aquests malalts s’assemblin més a una llar que a un hospital, i que les sales d’estar esdevinguin sales d’espera. Per això el mobiliari és de fusta natural, el terra i les parets de colors neutres, la llum càlida, les cadires molsudes i hi ha plantes que creixen sense substrat i que es poden tocar. A més, el mobiliari és plegable, cosa que permet que els espais siguin polivalents i puguin acollir diferents activitats en un entorn en calma.

A la sala Tallers ja s’hi han començat a fer sessions de Ioga en cadira conduïdes per una fisioterapeuta del Servei de Medicina Física i instructora de ioga. L’activitat, que es fa els dilluns a la tarda, s’ofereix a les persones que es tracten de càncer i també als seus acompanyants. Més endavant acollirà altres activitats complementàries als tractaments.

Més notícies

Cultura