Ciutadans preguntarà al Parlament pel conveni de la Mar Nova i hi proposa la compareixença de l’AFA, que continua ben amoïnada

Reunió de la Comissió d'Educació el març passat (foto: Ciutadans)

El grup parlamentari de Ciutadans ha elevat a la Mesa del Parlament una pregunta dirigida al Govern sobre el conveni de la Mar Nova i també ha demanat que es convidi a comparèixer a la Comissió d’Educació l’AFA d’aquest centre. Pel que fa a la pregunta, el grup taronja demana concretament en quina situació està la signatura del conveni per part de la Generalitat i quan està previst que se signi, i al mateix temps pregunta per les causes que aquesta signatura encara estigui pendent un any després que l’Ajuntament de Premià de Mar aprovés el conveni al ple municipal. I, com diem, paral·lelament es demana a la Mesa de la Comissió d’Educació que convidi a comparèixer la presidenta de l’AFA de l’escola, Ruth Morillas, per tal que -textualment- “pugui aportar el seu punt de vista sobre la necessitat d’agilitar la construcció de l’edifici de l’escola de la Mar Nova que actualment està en mòduls prefabricats”. Escoltem Morillas, que ens explica que la queixa que van fer pública fa dues setmanes va motivar la reacció de diversos partits, i que Ciutadans els va fer aquesta proposta. També ens diu que l’AFA confia que la signatura arribi abans d’aquesta compareixença:

Morillas ens ha fet saber una altra cosa que també els ha provocat preocupació: que en l’últim número de la revista Diari de l’Educació es publica una llista de centres on s’ha fet un procés participatiu previ a la construcció d’una nova escola, i no consta l’escola Mar Nova. Entre això i la no signatura del conveni, diu l’AFA, hi ha motius suficients per amoïnar-se, en contra del que demanava l’alcalde:

Recordem que l’alcalde Rafa Navarro va respondre a la queixa de l’AFA demanant públicament “calma i confiança” i recordant que l’absència d’aquesta firma no provoca, ara per ara, cap alteració en els terminis previstos.

Escolta les declaracions de Ruth Morillas:

Translate »