Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

10 de juny de 2022

Política

Política

Cimera maresmenca a Can Roure sobre el projecte de llei de la justícia i el futur incert dels Jutjats de Pau

Joaquim Aguilar

L’edifici de Can Roure de Premià de Mar va acollir ahir a la tarda un esdeveniment insòlit: es trobaven els Jutges de Pau de la comarca del Maresme amb la Consellera de Justícia Lourdes Ciuró per analitzar i debatre al voltant del projecte de llei del Govern de Madrid de reordenament del servei judicial que, entre altres mesures, contempla substituir aquesta instància històrica per unes noves Oficines Municipals de Justícia i suprimir la figura del Jutge de Pau actual, ja que els responsables d’aquesta oficina serien funcionaris de carrera. El projecte ha topat amb l’oposició frontal de molts partits catalans (entre ells, els dos del Govern), de les associacions municipalistes i dels mateixos jutges, i d’un temps ençà el Departament de Justícia celebra trobades amb el territori com la que ahir es feia a Premià de Mar. La Conseller Ciuró explicava als mitjans a les portes de Can Roure que la nova llei amenaça un model de proximitat i arrelament que castigarà especialment els municipis petits:

Segons Ciuró cal trobar la fórmula perquè la modernització de la justícia sigui compatible amb la figura del Jutge de Pau. A més, diu, s’ha de tenir en compte els recursos que demanaria dotar de personal les noves oficines. Per tot plegat, afegeix, cal fer front comú a Madrid:

L’alcalde Rafa Navarro va rebre la Consellera a l’Ajuntament, on va signar el llibre d’honor, i després va acompanyar-la a Can Roure. Segons Navarro, els Jutges de Pau ostenten un perfil molt particular que els fa indispensables dins una comunitat, perfil que exemplifica a la perfecció, segons l’alcalde, el Jutge de Pau de Premià de Mar Miquel Plubins:

Justament Miquel Plubins ha passat aquest matí pel Tot d’Una d’aquesta emissora, on ha mostrat el seu rebuig al projecte i ha assenyalat que serà clau en l’operació que ara es vol fer a Madrid la complicitat dels jutges afins al PSC:

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura