Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

27 de març de 2024

Cultura

Cultura

Celebracions d’aquesta Setmana Santa a les parròquies de Premià de Mar

Joaquim Aguilar
La creu que es carrega durant el Via Creu pesa uns 40 quilos

Repassem els horaris que proposen les dues parròquies de Premià de Mar pel que fa a les convocatòries litúrgiques de la Setmana Santa: després de la celebració del Diumenge de Rams, ahir dimarts es va fer la trobada de penitència comunitària a Sant Cristòfol i avui a les 18.30h es fa a Santa Maria. Demà Dijous Sant es fa el Sopar del Senyor a totes dues parròquies a les 8 del vespre, i Divendres Sant es farà el tradicional Via Creu de Sant Cristòfol a les 7 del matí i el de Santa Maria, no tan matiner, a les 11. Escoltem el portant premianenc del Sant Crist i membre de la parròquia de Sant Cristòfol Josep Manel Lahuerta:

El recorregut del Via Creu de la Parròquia de Sant Cristròfol és el següent: se surt de l’església en direcció al carrer de Sant Antoni, es baixa pel carrer de la plaça, Prat de la Riba i Àngel Guimerà fins a la Riera, amunt fins a Gibraltar i altre cop cap a l’església. El Divendres Sant es tancarà a la tarda amb la missa de la Passió del Senyor, que es farà a les 6 de la tarda a totes dues Parròquies. Segons Lahuerta, totes les misses d’aquests dies registren molta afluència de feligresos:

Dissabte a les 10 de la nit, totes dues parròquies celebren la Vetlla Pasqual, i finalment la missa de Diumenge de Pasqua es farà a Sant Cristòfol a les 11 del matí i a les 8 del vespre mentre que a Santa Maria només se’n farà una a les 12 del migdia.

Més notícies

Cultura