Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

30 de novembre de 2023

Cultura

Cultura

Carme Torm sobre l’exposició d’obres de la Col·lecció Bassat: “és un privilegi i pot obrir la porta del Museu a l’art contemporani”

Joaquim Aguilar
Imatge que s'ha utilizat per al cartell de la mostra

La directora del Museu de l’Estampació, Carme Torm, ha parlat avui a Premià Mèdia sobre la primera exposició a Premià de Mar de peces de la col·lecció Bassat, mostra que duu per nom ‘Col·lecció Bassat. Grans formats’ i que s’inaugurarà diumenge vinent. Segons Torm, que ha explicat que el primer contacte entre el Museu i la Fundació Carmen i Lluís Bassat el devem a la gerent de l’Ajuntament (que coneix personalment Bassat), l’arribada d’aquestes peces constitueix “un privilegi” i també “un repte” per al Museu, i segons quina sigui la resposta del públic podrien obrir la porta de la institució al món de l’art contemporani:

L’exposició, comissariada per Núria Poch, es podrà visitar fins el 3 de març de 2024 i val a dir que, aprofitant l’entrevista, Torm ha anunciat que a partir del gener el museu amplia els seus horaris i obrirà de dilluns a diumenge d’11 del matí a 2 del migdia. Com indica el títol de la mostra, s’exhibiran quadres de gran format, però aquest no és l’únic criteri que s’ha aplicat a la tria: a banda de les dimensions es buscaven obres d’artistes vius i propers i centrats en la figura humana:

Entre altres, hi haurà obres d’artistes com Manuel Boix, Josep M. Codina, Pep Carrió, Perecoll, Regina Giménez, Marc Prat i Samuel Salcedo. La inauguració es farà, com diem, diumenge a les 12 del migdia i serà oberta al públic. 

Afegim, encara amb relació al Museu de l’Estampació, que els últims dies ha rebut la donació de 6 motlles per a estampar (5 de bac i un de cilíndric) i d’una llançadora tèxtil  provinents de l’antiga empresa barcelonina “Estampacions Kremmel” (en funcionament entre el 1940 i el 1969). La donació l’ha feta Heidemarie Kremmel, vídua del propietari de la fàbrica, Ernesto Kremmel, mort el 2018, que havia manifestat el seu desig que aquestes peces fossin dipositades al museu premianenc. Kremmel va mantenir amistat amb qui era aleshores director de la fàbrica de La Lió, el suís Enrique Gebler. Van prendre part de l’acte de donació la senyora Kremmel, l’alcalde Rafa Navarro, la regidora de Cultura Bàrbara Anglí i la directora del Museu Carme Torm.

Mira l’entrevista a Carme Torm:

YouTube player

Més notícies

Cultura