Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

3 de febrer de 2022

Política

Política

Can Sanpere formalitza la seva proposta al govern premianenc sobre la responsabilitat civil a la fàbrica, i avui portava el cas al Parlament

Joaquim Aguilar

Nou comunicat ahir dels col·lectius de Can Sanpere amb relació a l’expropiació i el desallotjament on expliquen que han fet arribar al govern una proposta per desencallar la situació actual per tal que, simultàniament, s’iniciï el tràmit de l’expropiació, comenci el procés participatiu per definir els usos del futur espai i s’impedeixi el desallotjament policial de l’immoble. A més d’aquesta proposta, els col·lectius han informat que avui dijous es reunien al Parlament amb diversos grups per exposar-los la proposta i demanar suports. 

Pel que fa a la proposta, i com ja havien avançat després de la primera reunió amb el govern, l’acord passaria per formalitzar un document que descarregui l’Ajuntament de la responsabilitat civil o penal que hauria d’assumir en el cas d’expropiar un espai ocupat, i els col·lectius també s’ofereixen a contractar una assegurança que els permeti conservar l’activitat a l’interior de la fàbrica. Al mateix temps, diuen, hauria d’encetar-se formalment un procés participatiu obert a tota la ciutadania per dissenyar el futur espai, i ofereixen també una proposta sobre la naturalesa d’aquest procés en la qual -diuen- han estat treballant. I de la mà d’aquests dos moviments, el comunicat també proposa que amb la mediació de l’equip especialitzat de la Conselleria d’Interior, es facin les gestions necessàries per aturar l’ordre judicial de desallotjament de la fàbrica, un desallotjament que consideren que ocasionaria un cost econòmic i social que no vol cap de les parts. Com han fet anteriorment, els col·lectius sostenen que mantenir l’activitat mentre s’allarguen tots aquests processos no només constitueix una garantia que efectivament es duran a terme sinó que també permetrà mantenir un servei comunitari imprescindible (a nivell local i comarcal) sinó també mantenir en condicions l’immoble (sobretot l’edifici BCIL), que d’una altra manera -asseguren- correria el perill de quedar abandonat durant mesos i patir una degradació important. Amb relació a aquesta qüestió també proposen que en el moment que comenci formalment el procés d’expropiació tècnics de l’Ajuntament i qui consideri oportú l’equip de govern vagin a avaluar l’estat de la fàbrica i determinin en quins espais s’hi pot desenvolupar activitat. Per últim els col·lectius convoquen una nova roda de premsa per explicar la proposta i la trobada al Parlament demà divendres a les 11h a la plaça Nova.

Més notícies

Cultura