Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

17 de març de 2022

Cultura

Cultura

Can Manent apunta a ser el 3r museu de Premià de Mar: un centre d’interpretació etnogràfica sobre l’etapa preindustrial del municipi

Joaquim Aguilar

L’equip de govern té la intenció que la reformada masia de Can Manent esdevingui el tercer museu de Premià de Mar, juntament amb el Museu de l’Estampació i el Museu Romà. Ho va revelar ahir la regidora de cultura arran d’una pregunta al ple de Crida Premianenca sobre la reforma actual de l’immoble i els usos que se li volen donar a l’equipament. Segons va dir Elisenda Busquets, la idea és que l’espai vagi més enllà de ser la nova Casa de la Festa i seu de l’entitat DeBòlit (que fins ara era la funció que s’havia donat a conèixer) i que s’aprofiti el caràcter històric i icònic de Can Manent per explicar i homenatjar el passat premianenc en àmbits com els oficis o les tradicions. Escoltem Busquets, que parla d’un museu etnogràfic la idea del qual es va traslladar fa 15 dies -va dir- al Consell Municipal de Cultura:

Val a dir, amb relació a la reforma de la masia, que segons va explicar el regidor d’urbanisme Antoni Subirà els treballs estan gairebé enllestits però un problema de subministraments ha impedit fins ara que arribés s’hi pugui instal·lar l’ascensor i també falten els aparells silenciadors de la sala acústica, que permeten ventilar l’espai sense que el soroll s’escapi a l’exterior. També està inacabat l’edifici annex perquè, segons Subirà, l’empresa adjudicatària ha tingut problemes de finançament que estan mirant de resoldre.

Escolta l’explicació al ple de l’Elisenda Busquets:

Més notícies

Cultura