Ca l’Escoda es connecta a l’energia solar i obre la porta d’un model que s’estendrà a equipaments com el pavelló, l’institut o la piscina

Mòduls de plaques fotovoltaiques a ca l'Escoda

L’Ajuntament va fer ahir un pas més en l’entrada en funcionament, per primer cop a Premià de Mar, d’un sistema d’alimentació elèctrica d’un equipament públic per mitjà de plaques fotovoltaiques. Després que a principis de març s’instal·lessin al terrat de l’edifici de ca l’Escoda 66 mòduls en una superfície de 143 metres quadrats, ahir dimecres es va procedir a la connexió física d’aquests dispositius a la xarxa elèctrica de l’immoble. Tot i això, el sistema encara no alimenta l’edifici però es preveu que ho faci d’aquí a pocs dies: en aquell moment les dependències de ca l’Escoda, que acullen la major part de departaments municipals, assoliran un autoconsum elèctric del 66%, que pot arribar a ser del 100% en dies de molta insolació. Escoltem el regidor de medi ambient Antoni Subirà:

L’adopció d’aquest nou sistema, segons ha indicat el consistori, suposarà deixar d’emetre a l’atmosfera fins a 18 mil quilos de diòxid de carboni cada any. L’actuació s’ha d’estendre a altres edificis municipals els pròxims 3 anys:

Tot plegat s’emmarca en el plegat d’accions que ha anunciat l’Ajuntament en l’àmbit de la sostenibilitat encaminats a complir els objectius fixats per la UE abans del 2030, accions que en dates pròximes liderarà i coordinarà la futura Oficina per la Transició Energètica. Amb relació a aquesta nova instància Subirà ha explicat que es va fer un procés selectiu per la contractació d’un enginyer que comandi l’oficina, però que va sorgir un contratemps i que haurà s’haurà de tornar a fer. Amb tot el govern confia que aviat es disposarà d’aquesta figura i podrà començar a funcionar el nou departament. 

Translate »