Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

17 de març de 2023

Cultura

Cultura

Busquets explica el model de servei que adoptarà el nou Museu Romà, que obrirà una nova etapa en matèria de gestió cultural

Joaquim Aguilar
Interior del nou museu (foto: Ajuntament de Premià de Mar)

Si ahir coneixíem la data d’inauguració i entrada en funcionament del nou Museu Romà, avui ja tenim detalls al voltant de l’oferta de visites i activitats i també al voltant del model que s’adopta pel que fa a la gestió d’aquest equipament, un model que es basa en la contractació d’una empresa especialitzada que d’entrada s’ocuparà de la promoció i l’organització de visites i activitats del nou museu però que més endavant ha d’assumir també aquest paper amb el Museu de l’Estampació i amb el museu etnogràfic de Can Manent. 

N’ha parlat la regidora de cultura aquest matí en aquesta casa, que ha donat el nom de l’empresa en qüestió i ha dibuixat l’esquema de coordinació que es mantindrà amb la direcció d’aquests museus. Elisenda Busquets:

Segons Busquets, tota l’activitat que centralitzarà aquesta empresa s’activarà el dilluns 27 de març, l’endemà de la inauguració del museu: a partir d’aquell moment es podran començar a reservar entrades (a través de la plataforma Ticketing) i començaran les visites. L’empresa Magma també està enllestint la nova web:

Ahir l’Ajuntament explicava en una nota de premsa que seran visites sempre concertades, en grup (de 25 persones) i que inclouran, a més del recorregut pel jaciment, una experiència immersiva i projeccions i que s’oferiran també tallers (escolars i familiars).

Com diem, això serà l’endemà del 26 de març. Aquell dia encara no es farà la visita amb el format estàndard però hi haurà portes obertes tot el matí (amb entrada lliure) i el grup Septimani Seniores farà intervencions teatrals recreant escenes quotidianes de l’època romana. L’Ajuntament també ha informat que de cara a Setmana Santa, entre el 6 i el 9 d’abril, hi haurà un programa d’activitats especial complementari a les visites.

Etiquetes:

Museu Romà

Més notícies

Cultura