Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

26 de juliol de 2022

General

General

Busquen voluntaris per vetllar nius de tortuga a les platges catalanes

Joaquim Aguilar

La Xarxa per a la Conservació de la Natura fa aquests dies, en el marc del seu programa de voluntariat ambiental, una crida per trobar persones disposades a vetllar eventuals nius de tortuga careta que es facin aquest estiu a les platges catalanes. 

La tortuga Caretta caretta és una espècie en perill d’extinció que ha nidificat tradicionalment a la conca est del Mediterrani però des del 2001 també ho ha fet a les costes de l’oest, i cada cop és més freqüent trobar nius a la costa catalana. Les femelles ponen a l’estiu i el temps d’incubació dels ous és de dos mesos, de manera que tot plegat passa els mesos de més afluència de gent a les platges; això demana, doncs, que se’n faci custòdia i vigilància, per això des d’aquesta organització ens demanen que ens hi posem en contacte indicant la nostra disponibilitat, i així que es detecti un niu ens diran les passes que hem de seguir.

Recordem que a Premià de Mar hi van pondre l’estiu de 2018, i ja aleshores -sota les directrius del Cram i la Generalitat- es va organitzar un dispositiu de vetlla a la platja de Llevant coordinat per SOS Animals Maresme. 

La Xarxa per a la Conservació de la Natura és una xarxa d’ong ambientals i altres organitzacions que promouen la conservació de la natura amb implicació ciutadana. El portal www.voluntariatambiental.cat és un punt de trobada justament entre persones, escoles i empreses que s’hi vulguin implicar.

Més notícies

Cultura