Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

23 de juliol de 2012

Política

Política

Buch demana des de l'ACM una Agència Tributària Catalana

Joaquim Aguilar

L’Associació Catalana de Municipis, presidida per l’alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, va aprovar dissabte una moció a favor de demanar una agència tributària catalana. Aquesta moció reivindica un nou pacte fiscal perquè la Generalitat  legisli, recapti, gestioni i liquidi els recursos fiscals propis de Catalunya. Ara seran els ajuntaments els qui hauran d’aprovar la moció en els seus respectius plens.

A més, en la seva intervenció al consell nacional de l’entitat municipalista, celebrat aquest cap de setmana a Manresa, Buch va carregar contra les mesures del govern espanyol, qualificant-les d’indiscriminades perquè incideixen en els ajuntaments independentment de si han estat ben gestionats o no. Segons recull el diari El Punt – Avui, Buch també va dir que aquest tipus de política demostrava una visió franquista per part del Partit Popular.

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, i un centenar d’alcaldes van ser presents al consell nacional ordinari d’aquest cap de setmana. En total, l’Associació Catalana de Municipis aplega 901 dels 947 municipis catalans.

Etiquetes:

ACM | Miquel Buch

Més notícies

Cultura