Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

6 de febrer de 2024

Medi Ambient

Medi Ambient

Brossa domiciliària: els veïns entren en joc

Joaquim Aguilar

Des d’avui 6 de febrer i fins el dia 29, de dimarts a dissabte, estan oberts els 3 punts informatius fixos que ha habilitat l’Ajuntament per explicar a tots els premianencs com funcionarà el nou model de recollida de brossa domiciliària i per lliurar les targetes electròniques i les claus de pas per a l’aplicació mòbil que serviran per obrir els nous contenidors intel·ligents. 

Com ha estat informant l’Ajuntament aquests dies per mitjà d’una carta a les cases i com s’explica al web municipal, cadascun d’aquests punts informatius cobreix una zona diferent del municipi: el de la fàbrica del Gas atendrà els domicilis del sector que va del carrer de la plaça cap a ponent des del Camí Ral fins Enric Granados, i també la part de ponent del barri Maresme; el de el pavelló Voramar cobreix la zona de Granados en amunt i fins el barri Cotet; i finalment l’escola de música agafa tot el sector de llevant, nucli antic fins carrer de la Plaça i centre fins Enric Granados. Els tres espais romanen oberts de les 9.30h fins les 19.30h. 

Per obtenir les targetes electròniques i les contrasenyes de l’aplicació mòbil es demanen tràmits diferents per als propietaris i per als llogaters: els propietaris han de portar el DNI i també un rebut de l’IBI o de la brossa del seu immoble, i els llogaters o persones que resideixin en aquella finca i no en siguin propietaris han de tenir una autorització del propietari, autorització que es pot tramitar a través del web municipal amb signatura electrònica o bé descarregant els documents de delegació i portant-los signats físicament a l’OAC. Al cap de 2 dies de la presentació dels documents ja es podran recollir les targetes. 

L’operatiu informatiu que s’activa avui s’ajuda també d’un correu electrònic a través del qual els veïns poden resoldre dubtes i també sol·licitar una visita personalitzada al seu domicili, és residusdomiciliaris@premiademar.cat, visites, recordem-ho, que inicialment s’havien de fer a totes les cases. L’alcalde ens explicava fa pocs dies el motiu del canvi de criteri:

L’aplicació mòbil que servirà per operar amb els nous contenidors es diu Premià Rebonica i ja es pot descarregar, per bé que encara no està operativa.

Etiquetes:

brossa | Reciclatge

Més notícies

Cultura