Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

8 de febrer de 2024

Cultura

Cultura

Botifarra d’ou avui per encendre la metxa del Carnaval 2024

Joaquim Aguilar
Foto: Ajuntament de Premià de Mar

Avui, Dijous Gras, s’enceta el cicle d’un nou Carnaval, que a Premià de Mar queda emmarcat en la Festa Major d’Hivern que va començar el cap de setmana passat. Aquesta tarda es fa la rebuda de Sa Majestat el rei Carnestoltes, Primilià XXII, amb una tarda per al públic infantil a partir de dos quarts de 6 a la plaça dels Països Catalans que inclou ball amb La Tresca i la Verdesca i berenar amb botifarra d’ou. Dissabte la gresca comença a quarts d’11 de la nit a la plaça de l’Ajuntament, on una cercavila liderada per Quilombo ens conduirà fins l’Espai l’Amistat, on es farà a partir de les 11 el gran ball de Carnaval amb la banda de versions Campikipugui i el punxadiscos Onea, una vetllada que tornarà a contenir concurs de disfresses. 

L’endemà diumenge al matí tenim el Carnaval infantil, que comença amb una cercavila de la plaça Nova fins la plaça dels Països Catalans i allí, a les 12 del migdia, hi haurà ball amb la Cia Roger Canals. I a partir de les 5 de la tarda arriba la gran cita d’aquest circuit festiu, la Rua de Comparses, que enguany comptarà amb 10 comparses: començarà a la plaça Joan Corominas i anirà per la Gran Via fins la plaça dels Països Catalans, on es farà el lliurament de premis i els comparses podran fer també una exhibició amb música. Per aquesta rua s’habilitaran un espai accessible per a persones amb mobilitat reduïda a l’alçada de la plaça Santa Rosa i el tram inicial, fins el carrer Abat Oliva, serà tram de baixos estímuls sense so.

Dilluns dia 12, festiu a Premià de Mar, es tancarà el programa amb una jornada de portes obertes al matí al Museu de l’Estampació (que inclourà un taller de Tie & Dye per estampar motxilles) i projecció de cine familiar a la tarda a l’Espai l’Amistat amb la pel·lícula ‘Migración. Un viaje patas arriba’. 

Etiquetes:

Carnaval

Més notícies

Cultura