Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

8 de juny de 2023

Cultura

Cultura

Belén Bandera, una de les promeses musicals de Premià de Mar, es presenta a Premià Mèdia abans d’estrenar disc al Nits de Veu

Joaquim Aguilar
Belen Bandera a l'Ona Maresme

La compositora, cantant i pianista premianenca Belén Bandera va passar ahir per l’Ona Maresme d’aquesta casa a presentar-se i presentar el seu 2n disc, que s’estrenarà en públic el 15 de juliol al Nits de Veu, el festival d’estiu de Premià de Mar.

Bandera, que va publicar el seu primer treball (‘Origins’) el 2020, acaba de treure del forn ‘BAMBOO, Nature’s Calligraphy’, que li ha costat 3 anys de treball. Un “viatge -segons ella- per 6 paisatges sonors” que ha begut de la naturalesa (i també de la biologia) i que parteix d’un repte singular que va dur a terme l’any 2021: compondre un tema cada dia. Tot plegat, remullat pel jazz i la cançó d’autor, amb lletres en 3 idiomes i per mitjà d’un conjunt orquestal de 21 instruments:

La formació i el bagatge que acumula Bandera és extens i ric i comença a l’Escola Municipal de Música de Premià de Mar amb 8 anys, on va estudiar piano clàssic amb Montse Massaguer i també violí, solfeig i harmonia. Després va anar a Badalona (a l’Escola de Música Moderna i al Conservatori Professional) i més endavant també al Taller de Músics i al Conservatori del Liceu. I durant tot aquest trajecte aprèn i comparteix experiències amb un estol de músics de renom. Com dèiem, el dia 15 interpretarà en públic per primer cop el seu nou disc al Nits de Veu, un concert “a casa”, diu, que admet que li fa molta il·lusió.

Mira l’entrevista a Belén Bandera a l’Ona Maresme:

YouTube player

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura