Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

16 de juny de 2023

Eleccions municipals 2023

Eleccions municipals 2023

Arriba l’hora de la veritat: demà es constitueix el nou Ajuntament premianenc en un ple solemne que aquest cop no anuncia sorpreses

Joaquim Aguilar
Detall de la vara d'alcalde/ssa de l'Ajuntament de Premià de Mar (Foto: Ajuntament de Premià de Mar)

Demà dissabte a les 12 del migdia arriba l’hora de la veritat després del periple polític que va començar el 4 d’abril passat amb la publicació al BOE decret de convocatòria de les eleccions municipals: demà arreu del país se celebren els plens de constitució dels nous Ajuntaments i prenen possessió del seu càrrec els nous regidors i també els alcaldes i alcaldesses que governaran fins el 2027. Al nostre municipi això passarà a la sala que ha acollit els plens municipals els últims anys a la biblioteca Martí Rosselló.

Es tracta d’una sessió de gran transcendència i, per tant, revestida de solemnitat, i que tradicionalment convoca molts premianencs que no es volen perdre un esdeveniment tan especial (tant és així que la biblioteca habilitarà una segona sala per a públic on hi haurà una pantalla). I una sessió que en aquesta ocasió, si no hi ha cap sorpresa d’última hora, servirà per formalitzar l’acord de govern anunciat aquesta setmana per Estimem Premià i ERC. Abans d’això, però, caldrà reproduir el procediment que estipula la Llei Orgànica de Règim Electoral General, la LOREG, i que segueix la següent seqüència: el primer que es fa, quan els electes han pres seient, és constituir la mesa d’edat, que demà estarà formada per l’Elisenda Busquets d’Estimem Premià i en Kilian Santiago del PSC. Tot seguit els regidors prometeran o juraran el càrrec i, d’aquesta manera, es convertiran pròpiament en regidors. Després arriba l’hora de votar de forma secreta l’alcalde o alcaldessa, que ho serà si obté la majoria absoluta dels vots o, en cas contrari, per haver obtingut la victòria a les urnes el 28 de maig. Un cop resolta aquesta equació, la presidenta de la mesa d’edat pren jurament o promesa al nou alcalde i aquest passa a presidir la sessió del ple i dóna la paraula als caps de llista per ordre invers a la seva representació. Finalment l’alcalde o alcaldessa fa el seu discurs i tanca la sessió.

Fem notar que una vegada més Premià Mèdia seguirà i oferirà en directe aquesta sessió plenària que podreu seguir a través dels canals habituals.

Més notícies

Cultura