Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

11 de març de 2024

Economia

Economia

Arrenca avui una nova edició dels Pressupostos Participatius, que ara contenen una versió específica per a propostes del col·lectiu jove

Joaquim Aguilar
Imatge de l'edició d'enguany

Des d’avui mateix i fins l’11 d’abril ja es poden presentar propostes als Pressupostos Participatius 2025-2026, una edició que destaca sobretot pel fet que una part dels 500.000€ que s’hi destinen (60.000€) s’invertiran en projectes proposats per joves entre els 14 i els 29 anys, pels quals s’ha preparat un procés participatiu específic. Segons ens deia l’alcalde i responsable de participació Rafa Navarro, una novetat que busca estimular la participació d’aquest col·lectiu en la cosa pública:

Al marge d’aquesta branca del procés, i segons informava avui l’Ajuntament, els 440.000 € destinats a les propostes generals es distribuiran en 250.000€ per a propostes grans i 190.000€ per a propostes mitjanes i petites. Les propostes les poden presentar novament persones o entitats, que en poden presentar cadascuna un màxim de 3, i novament han de propostes d’actuacions de competència municipal, legals i viables. A principis d’estiu es convocarà els proponents per debatre quines passaran a votació, i les votacions es duran a terme la tardor de 2024.

Existeixen dues vies per fer les propostes: a través de la plataforma participa.pdm.cat i també per mitjà d’unes urnes que s’han instal·lat al Centre Cívic, a l’OAC, a la Biblioteca, al Casal d’Avis de Can Manent, a l’Espai jove de Can Salamó i que també trobarem en punts informatius al carrer.

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura