Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

8 d'agost de 2023

Infraestructures

Infraestructures

Aquesta setmana s’inicia la licitació per instal·lar plaques solars a 8 equipaments municipals, que la primavera de 2024 ja podrien estar operatives

Joaquim Aguilar
S'ampliarà la superfície de plaques al terrat de ca l'Escoda i se'n posaran a 7 equipaments més (foto: Ajuntament de Premià de Mar)

Aquesta setmana s’obre el concurs per adjudicar la instal·lació de plaques solars a 8 equipaments municipals premianencs. L’actuació s’emmarca en el projecte anunciat per l’equip de govern la tardor de 2022 de disposar d’aquesta font d’energia a una vintena d’edificis municipals, que finalment s’executarà en diferents fases per raons de disponibilitat econòmica. S’espera que l’adjudicació del contracte es pugui fer el setembre vinent i que la instal·lació de les plaques s’hagi enllestit la primavera de 2024. Segons ha explicat avui el responsable de l’oficina Premià Energia, Albert Puig, seran aproximadament 2.400 m2 de plaques capaces de generar 300 kWp de potència i, en conseqüència, un estalvi energètic anual d’uns 80.000€:

El pressupost de l’actuació s’enfila a 466.601€. En concret els equipaments on s’hi han d’instal·lar plaques en aquesta fase són la biblioteca, la fàbrica del Gas, Can Roure, l’escola bressol municipal, el centre cívic, ca l’Escoda (on ja hi ha plaques i se’n posaran més), l’edifici de l’Amistat i l’edifici de Santa Tecla. La intenció del govern és continuar el desplegament en la resta d’equipaments previstos al llarg de 2024 i els anys posteriors. 

Escolta les declaracions de l’Albert Puig:

Més notícies

Cultura