Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

17 de gener de 2024

Comarca

Comarca

Aquest febrer s’activa la limitació del lloguer a 25 municipis maresmencs, entre ells Premià de Mar

Joaquim Aguilar
Bloc de pisos a Premià de Mar

El Consell Comarcal del Maresme informava ahir que aquest febrer 25 municipis maresmencs, entre ells Premià de Mar, hauran d’activar la limitació dels preus del lloguer d’habitatges, ja que entrarà en vigor la nova mesura fixada per la Generalitat a un total de 140 poblacions catalanes declarades com a zona de mercat residencial tensionat. 

La limitació implicarà que la quantia del lloguer dels nous contractes, un cop aplicat l’IPC, no podrà superar la del darrer contracte vigent i que el preu dels pisos que entrin de nou al mercat, quan siguin propietat d’un gran tenidor (persona física o jurídica que tingui en propietat almenys cinc immobles), l’establirà l’índex de referència del lloc on estigui ubicat. 

En la seva comunicació el Consell Comarcal ha celebrat l’adopció d’aquesta mesura i ha expressat la seva confiança que faciliti l’accés a l’habitatge en aquests municipis. També fan notar que les darreres dades de l’Incasòl (del primer trimestre de 2023) situen el Maresme com la 4ta comarca catalana amb els lloguers més elevats: el preu de lloguer mitjà a principis de 2023 va ser de 815 euros. També ens assenyalen que 10 dels 20 municipis catalans on el preu mitjà de lloguer supera els 1.000 euros mensuals són maresmencs, amb    Sant Vicenç de Montalt (1.559,02€) i Cabrils (1.521,73€) al capdavant.

Etiquetes:

Habitatge

Més notícies

Cultura