Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

10 d'agost de 2023

Comarca

Comarca

Anuncien una jornada de treball i debat al Tecnocampus en matèria sociosanitària emmarcada en el projecte de ciutats cuidadores PECT Mataró-Maresme

Joaquim Aguilar

El 9 de novembre se celebrarà al Tecnocampus de Mataró una jornada oberta a la ciutadania, professionals i estudiants sobre la recerca i la innovació en les cures en l’àmbit sociosanitari emmarcada en el projecte PECT Mataró- Maresme: Ecosistema de Ciutats Cuidadores. 

Segons han informat l’Ajuntament de Mataró i el Consorci Sanitari del Maresme (que participen del projecte) la jornada vol ser un espai de trobada d’investigadors, estudiants, empreses i professionals de l’àmbit de les cures. S’hi presentaran els resultats dels projectes de recerca i innovació que han desenvolupat fins ara els implicats en aquest projecte PECT (on destaca la creació, per part de l’Ajuntament mataroní, del CareCityLab, futur node central de l’ecosistema de ciutats cuidadores). Més concretament, la jornada contindrà ponències d’experts convidats, comunicacions orals, fira de grups de recerca, taller d’interacció entre els grups i una taula rodona per part de de pacients. Les inscripcions a la jornada es van obrir el 13 de juliol i finalitzen el 31 d’octubre. 

Els PECT (Projectes d’especialització i competitivitat territorial) són projectes d’innovació i especialització territorial a través de la col·laboració d’entitats públiques i privades sense ànim de lucre, i estan cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional. El PECT Mataró-Maresme Ecosistema d’innovació per a les ciutats cuidadores té l’objectiu de desenvolupar i implementar nous models i solucions innovadores enfocades a l’acompanyament de l’envelliment actiu i a l’atenció de persones en situació de fragilitat o dependència per mitjà de processos de recerca, desenvolupament tecnològic i generació i transferència de coneixement entre els agents implicats. El projecte està coordinat per l’Ajuntament de Mataró, participat activament per la Fundació TecnoCampus, la Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena i la Fundació El Maresme. També compta amb el suport del Consorci Sanitari del Maresme i de la Fundació TIC Salut Social. 

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura