Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

4 d'abril de 2023

Comarca

Comarca

Anuncien els treballs per donar 27 metres més a l’andana d’Arc de Triomf, que permetrà que circulin per la R1 combois amb 2.000 viatgers

Joaquim Aguilar
Moment de l'acte de presentació d'ahir (foto: Renfe)

Ahir es van presentar formalment les obres que ara començaran a l’estació de trens d’Arc de Triomf i que han de suposar un augment important de la capacitat dels combois a la línia R1 de rodalies, la que passa pel Maresme.

Es tracta d’una actuació anunciada pel Ministeri de Tranports, Mobilitat i Agenda Urbana des del 2008 i que va ser adjudicada ja l’any 2017, però fins ara no s’havia escomès a causa de contratemps diversos. Ara el projecte s’ha actualitzat i el novembre va ser adjudicat de nou, i consisteix –segons informa Renfe– a prolongar les andanes d’aquesta estació fins els 200 metres (actualment en fan 173) de tal manera que els combois que s’hi aturen (els de les línies R1, R3 i R4) puguin ser de doble composició i per tant arribar a una capacitat de gairebé 2.000 viatgers. L’actuació tindrà una durada de 10 mesos i s’hi invertiran 2,9 milions d’euros: a més d’allargar les andanes es faran treballs relatius a seguretat i accessibilitat.

L’acte solemne d’ahir estava presidit per la Ministra Raquel Sánchez i també hi era el Conseller de Territori Juli Fernández, que va expressar davant la premsa la voluntat del Govern català de continuar reclamant a Madrid que “s’avanci” amb el traspàs de tot el servei de Rodalies. També hi eren el secretari general d’Infraestructures, Xavier Flores; el president de Renfe, Raül Blanco; el delegado del Gobierno a Catalunya, Carlos Prieto, y la directora de Rodalies, Mayte Castillo.

Etiquetes:

Renfe | Rodalies | Trens

Més notícies

Cultura