Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

19 d'abril de 2023

Comarca

Comarca

Alliberen 20 persones que treballaven com esclaus a sis establiments de menjar ràpid, un d’ells a Mataró

Joaquim Aguilar
Les 20 persones alliberades vivien en condicions precàries en els mateixos establiments (Foto: Policia Nacional)

La Policia Nacional ha fet pública una operació duta a terme el març passat per mitjà de la qual es van alliberar fins a 20 persones estaven sent explotades laboralment en establiments de menjar ràpid tipus kebab, un dels quals estava al barri de Cerdanyola de Mataró.

N’informava ahir El Capgròs, que esplica que la investigació va començar el mes de gener, i que a finals de març es van fer sis registres a establiments de menjar ràpid de Mataró, com diem, i també Mollet del Vallès, Martorelles, Parets del Vallès i Torelló. En aquests locals es va comprovar que aquestes 20 persones treballaven en condicions de semiesclavitud: tots ells eren estrangers i eren obligats a treballar sense descans i sense contraprestació econòmica, a més de viure als mateixos establiments en condicions higienicosanitàries nul·les, sense ventilació i en contacte amb materials perillosos. També explica la policia que l’amo dels establiments s’aprofitava de la situació de necessitat i vulnerabilitat dels treballadors, que no tenien documentació legal a Espanya i no estaven donats d’alta a la Seguretat Social.

L’operatiu policial ha servit per identificar i alliberar aquestes 20 persones i per detenir quatre responsables dels establiments i el líder de l’organització per un delicte contra el dret dels treballadors i contra el dret dels ciutadans estrangers. Tots van ser posats a disposició judicial a Mollet del Vallès, i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs.

Etiquetes:

Detencions

Més notícies

Cultura