Ajuntament i Can Sanpere celebren una reunió que podria ser clau per a l’inici de l’expropiació

Vista aèria de l'edifici central de la fàbrica, del qual l'associació Can Sanpere demana la cessió d'ús quan s'hagi rehabilitat

Aquest matí es reunien l’equip de govern premianenc i representants de l’associació Can Sanpere, trobada propiciada per la proposta que va fer pública aquesta entitat abans d’ahir d’abandonar la fàbrica quan comenci l’expropiació sempre i quan es donin un seguit de condicions. Ja aquest dilluns, en el moment d’anunciar la proposta, Can Sanpere va exposar tres d’aquestes condicions: que el procés s’hagi iniciat d’una manera efectiva abans de deixar el lloc, que s’estableixi per mitjà d’un conveni la cessió d’ús del futur espai rehabilitat i que s’ofereixin espais alternatius que l’entitat pugui utilitzar de manera autogestionada per continuar oferint els serveis que presta ara mentre duri l’enderroc i les obres de rehabilitació. Ahir van fer públiques dues condicions més: que s’activin de manera immediata grups de treball per fer seguiment de les obres i de la definició dels usos de l’espai, i que aquests grups estiguin participats per l’associació; i, finalment, que des de serveis socials s’ofereixi una alternativa habitacionals a les famílies que resideixen als habitatges que hi ha dins el recinte. 

Les activitats, entitats i espais que actualment acull la fàbrica i per les quals -segons aquesta llista de condicions- ara caldria trobar un espai alternatiu, són els següents: escola popular d’adults i escoleta popular, Xarxa d’Habitatge, Sanprem, gimnàs popular, espai de circ, armari solidari, taller comunitari, assemblea de joves i un espai polivalent per a activitats. En alguns casos, segons detalla Can Sanpere en un memorandum al qual hem tingut accés, es tracta d’activitats i espais que demanen disposar de sales amb una superfície mínima i infraestructures específiques.

En el moment de tancar aquesta informació encara cap de les parts havia fet públic ni el contingut ni la valoració de la trobada.

Translate »