Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

30 de novembre de 2023

Política

Política

Afers Socials respon a Ciutadans sobre el cas de Ca n’Amell al Parlament amb arguments que no convencen el grup taronja

Joaquim Aguilar
La diputada de Cs Noemí de la Calle durant la seva intervenció acompanyada del premianenc Josep Maria Cano (Foto: Canal Parlament)

El cas de la residència d’avis de Ca n’Amell va ser abordat ahir a la Comissió d’Afers Socials del Parlament arran d’una petició antiga del grup parlamentari de Ciutadans. El grup taronja reclamava a l’executiu explicacions al voltant de les gestions que es van fer durant la pandèmia després que aquesta residència acumulés una xifra exagerada de defuncions (oficialment, 85) i també demanava per tot allò que s’ha fet des d’aleshores a fi de prevenir que mai es pugui repetir una situació semblant. Va exposar les raons de Ciutadans la diputada Noemí de la Calle, que va vincular aquell episodi amb la decisió recent del Govern que a partir d’ara els usuaris de residències siguin atesos per l’atenció primària, una circumstància que inquieta Ciutadans, que denuncia mancances importants en l’atenció primària a Premià de Mar. Va respondre a de la Calle Oriol Amorós, Secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, que va repassar totes les gestions que va fer la Generalitat aleshores i que va aplaudir la intervenció que es va fer de la residència per part del Consorci Sanitari. En termes generals, però, la resposta no va satisfer el grup taronja:

Recordem que l’empresa gestora d’aquesta residència en aquell moment, Domus VI, s’enfronta ara mateix a una demanda penal (en la qual s’ha personat el mateix Ajuntament) i també hi ha obert un litigi arran de la sanció que li va imposar el Departament que l’empresa va recórrer judicialment.

Més notícies

Cultura