Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

10 de maig de 2023

Cultura

Cultura

Activitats del Dia dels Museus per partida doble als museus premianencs, que inclouen la presentació de les seves ‘joies’

Joaquim Aguilar

Programa doble d’activitats de commemoració del Dia dels Museus a Premià de Mar, ja que ara hi ha dos museus: el Museu de l’Estampació i el nou Museu Romà anuncien sengles convocatòries per commemorar aquesta diada que s’escau el 18 de maig. Les activitats es faran el cap de setmana vinent al Museu Romà i el cap de setmana dels dies 20 i 21 de maig al Museu de l’Estampació.

Pel que fa al Museu Romà ens proposen el dissabte 13 de maig a les 6 de la tarda un acte presentació -diuen- de “la joia del Museu Romà”, que és una de les peces de la col·lecció d’arqueologia d’aquest museu. Més tard, a les 19.30h, es farà una activitat al voltant de la sal i la importància que va tenir a l’època romana; es titula, ‘Amb un gra de sal?’. L’endemà diumenge a les 12 l’arqueòleg i tècnic del museu Ramon Coll oferirà la conferència ‘El llarg camí del museu romà (1969-2023)’, on parlarà de les troballes arqueològiques que s’han fet a la vil·la romana de Can Ferrerons i de tot el periple que ha desembocat en la creació i l’obertura del Museu Romà. 

Escoltem la Carme Torm, que justifica que es facin activitats per separat en dos caps de setmana i que ens explica què és això de la Joia del Museu:

La setmana següent el Museu de l’Estampació acollirà entre altres activitats unes portes obertes, la presentació, també, de ‘La joia del Museu de l’Estampació’, una conferència sobre música clàssica, la Nit de foc al Museu (a càrrec de Simplement Diables) o un ral·li fotogràfic.

Totes les activitats són gratuïtes però cal reservar entrada a través dels webs respectius dels museus.

Més notícies

Cultura