Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

6 de juny de 2024

Comarca

Comarca

Acte d’agermanament literari i homenatge aquest dissabte a Marià Manent a Premià de Dalt entre aquest municipi, l’Aleixar i Viladrau

Joaquim Aguilar
Marià Manent (foto: mariamanent.cat)

A Premià de Dalt aquest dissabte 8 de juny es fa un acte institucional per agermanar aquest municipi amb l’Aleixar, municipi del Baix Camp, i Viladrau, d’Osona. Es tracta, com explica el consistori veí, d’un ‘agermanament literari’ perquè a les tres poblacions les uneix la figura de l’il·lustre poeta Marià Manent i Cisa (Barcelona, 1898 – 1988), que va residir algunes temporades a tots tres pobles.

L’acte es farà a la sala de sessions de l’Ajuntament a partir de les 11 del matí i hi intervindran els tres alcaldes: Josep Triadó, de Premià de Dalt, Josep Biosca de l’Aleixar i Margarida Feliu de Viladrau, i també parlarà el regidor de cultura premianenc Ramon Golart:

També hi haurà de parlaments de la filòloga i experta en Manent de l’Aleixar Fina Anglès i de la Fina Manent, filla d’en Marià Manent (i veïna de Premià de Dalt). Després d’aquesta part institucional s’iniciarà una ruta en la qual participaran els gegants de Premià de Dalt Altemir i Bonadona en què s’anirà fins l’escola Marià Manent (on uns alumnes faran una lectura de poemes), després als jardins de Can Figueres i a la Biblioteca Jaume Perich, i després es descobrirà una placa d’agermanament i alumnes l’Escola Municipal de Música oferiran un breu concert. La cloenda consistirà en un vermut d’agraïment per a tots els assistents.

Escolta les declaracions del Ramon Golart:

Més notícies

Cultura