Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

2 de febrer de 2012

General

General

‘Accions socials’. Editorial del Premià Notícies del 02 de Febrer del 2012

Joaquim Aguilar

Com hem estat explicant des dels nostres espais informatius, un dels elements més destacats del ple municipal del gener va ser l’aprovació d’un reglament per a la biblioteca Martí Rosselló i Lloveras. Qui no estigués al cas de la situació que es viu a la biblioteca pràcticament des del moment de la seva inauguració podria entendre que aquest reglament parlava de la manera de recollir o retornar els llibres o com fer anar els ordinadors. Dissortadament, el reglament aprovat per assentiment la setmana passada és disciplinari ha de parlar de sancions a aquells que en facin un mal ús de les instal·lacions de la biblioteca.
Ja en vam parlar d’això mateix en aquests editorials dies enrere. Ningú no es veu abocat a redactar un reglament d’aquestes característiques si no es troba en la necessitat de fer-ho. El que és greu és que la necessitat hi és. Dimarts teníem l’ocasió d’escoltar al programa ‘Tot d’Una’ d’aquesta emissora les explicacions de la directora de la biblioteca, la Marta Romera, sobre la situació que es troben. De les seves paraules es desprenia una greu preocupació per uns episodis d’inseguretat que havien anat més enllà de la simple mala educació per arribar fins i tot a agressions físiques. Amb el que ens trobem, i d’això els usuaris de la biblioteca en són conscients, és amb adolescents d’entre 12 i 18 anys que han arribat a amenaçar usuaris i treballadors de la biblioteca fins el punt de crear un ambient irrespirable a l’equipament.
La bona notícia, o al menys la cara positiva de la qüestió, és que, com explicava la directora de la biblioteca, en l’aplicació del reglament hi intervenen, a banda del personal de l’equipament i la Policia Local, els serveis socials i els serveis de mediació de l’Ajuntament. El problema és de seguretat, però el seu origen és social i és socialment on s’hi ha d’incidir. El missatge és que aquests adolescents són recuperables.  
Avui parlem amb l’alcalde de la problemàtica econòmica que envolta l’aplicació de la llei de Barris al barri de Santa Maria Santa Anna-Tió, on es troba ubicada la biblioteca. Miquel Buch ha incidit moltes vegades en que aquest ambiciós projecte no és només urbanístic sinó que té una important vessant social. Els fets de la biblioteca no han fet més que demostrar la necessitat urgent d’aquestes actuacions socials. Esperem que la ralentització de l’aplicació de la llei de Barris no afecti unes mesures que s’han manifestat com a urgents.

Més notícies

Cultura