Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

25 de maig de 2023

Comarca

Comarca

A punt el nou Hospital de Dia Oncohematològic a Mataró, consagrat a oferir el màxim de confort i calidesa als pacients

Joaquim Aguilar
Alguns dels espais i comoditats que ofereix el nou equipament (fotos: Consorci Sanitari del Maresme)

Dilluns vinent obrirà les seves portes a l’Hospital de Mataró el nou Hospital de Dia Oncohematològic. Se situa a la planta baixa d’aquest centre hospitalari i oferirà tot un seguit d’espais i prestacions que busquen no només millorar l’atenció mèdica sinó també la comoditat i la intimitat dels pacients.

Segons explica el Consorci Sanitari del Maresme, seràn unes instal·lacions completament noves en un espai de 600 m2. Els pacients hi trobaran 18 butaques i 4 boxs individuals per a l’administració de la quimioteràpia i tractaments hematològics i també 4 consultes mèdiques, una sala d’espera pròpia, una sala d’investigació clínica i altres espais de treball com control d’infermeria o sala de descans. Com diem, l’espai pretén oferir un ambient més confortable i això és així perquè abans de dissenyar-lo es va fer una enquesta a usuaris de l’actual Hospital de Dia i van assenyalar com a aspectes més importants el silenci, la privacitat, la comoditat de les butaques, la llum natural i també disposar d’un espai adequat per als acompanyants. Escoltem la Marina Pola, infermera de l’Hospital de Dia:

Així, ara tindrem entre altres coses que els pacients no compartiran espais, tindran una televisió individual i fil musical i gaudiran de llum natural i noves butaques més ergonòmiques.

Recordem que l’Hospital de Dia atén a persones amb càncer que s’han de fer proves o tractaments complexos però que no necessiten estar ingressats. Escoltem de nou la Marina Pola

L’any passat s’hi van administrar més de 5.000 quimioteràpies. La construcció del nou equipament s’emmarca dins el projecte d’ampliació de l’Hospital, amb una inversió de 10 milions d’euros per part d’Infraestructures de la Generalitat. 

Més notícies

Cultura