Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

2 de maig de 2012

General

General

'Peatges': Editorial del Premià Notícies del 02 de Maig del 2012

Joaquim Aguilar

Segons llegim avui al diari El Punt, Abertis va registrar 2.500 casos d’impagament als catorze peatges de Catalunya on s’havia convocat l’acte de protesta del moviment ‘No vull pagar’. Al peatge que tenim més a prop de casa nostra, el de la C32 a Vilassar de Dalt , l’activitat de la protesta va ser considerable, tot i que hores d’ara no disposem de xifres concretes sobre els nombre d’usuaris que es van negar a pagar el peatge.
El moviment ‘No vull pagar’ té un origen ciutadà i s’ha difós a través de les xarxes socials, però com sol passar en aquests casos, quan el moviment comença a adquirir notorietat, els polítics no ha trigat a fer acte de presència, en aquest cas els més propers a les postures més sobiranistes. Ahir mateix hi havia suport específic per part de Solidaritat per la Independència i ERC. D’altra banda, l’alcalde Miquel Buch va anunciar al seu compte de Twitter que ell mateix havia passat pel peatge manifestant que no volia pagar. No oblidem que Miquel Buch és també president de l’Associació Catalana de Municipis, per la qual cosa el seu acte té molta més repercussió que si l’hagués fet qualsevol altre alcalde.
El Govern de la Generalitat va anunciar que multarà amb 100 Euros tothom que passi pels peatges sense pagar. El Govern diu comprendre l’esperit de la protesta, però ho contraposa amb el compliment de la llei.
Si la protesta continua i altres càrrecs públics s’hi adhereixen, al govern de l’Artur Mas no li quedarà una altra que, com a mínim, donar algun pas per buscar una solució a aquest greuge.

Etiquetes:

C32 | Peatges

Més notícies

Cultura