Categories
General
'L'Assemblea Nacional Catalana': Editorial del Premià Notícies del 12 de Març de 2012
El Palau Sant Jordi de Barcelona va ser dissabte l’escenari de l’acte de constitució de l’Assemblea Nacional Catalana. Unes 7.000 persones -segons publiquen els mitjans de comunicació- es van aplegar al Sant Jordi per oficialitzar el naixement d’una entitat que ja fa mesos que funciona, i que té com a objectiu fomentar entra la societat catalana la idea de la independència del país i, de pas, exercir una certa pressió al respecte sobre els partits polítics. En l’acte es van poder veure cares conegudes de la cultura catalana, com va ser el cas dels actors Sergi López i Carme Sansa o la presidenta d’Òmnium Cultural, la Muriel Casals, i, naturalment, també rostres de la política catalana com Pere Macias de CiU , Oriol Junqueras d’ERC, l’Alfons López Tena de Solidaritat o el secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez. Pel que fa al PSC, el seu primer secretari Pere Navarro es va desmarcar de la creació de la nova entitat recordant que el seu és un partit federalista.
Ja vam informar la setmana passada que Premià de Mar va participar activament en l’acte de dissabte a partir de la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana que capitaneja l’Eduard Paradís i que havia convidat a l’acte a representants municipals i de la vida associativa local, tot i que en aquesta ocasió no hi ha haver representació institucional premianenca. No obstant això, no hem d’oblidar que Premià de Mar pertany oficialment a l’Associació de Municipis per a la Independència i que va tenir representació en la Caravana per la Independència que va organitzar la mateixa Assemblea Nacional Catalana el passat mes de gener.
L’arribada de l’Assemblea Nacional Catalana no és sinó un nou episodi de la dinàmica que està vivint el país animada especialment a partir de la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut. Les estadístiques indiquen el creixement del sentiment independentista a la societat catalana, sobretot com a resposta a una situació respecte a Espanya que és considerada com poc menys que humiliant, sobretot en els aspectes econòmics. Polèmiques com la de les banderes espanyoles als ajuntaments llençada darrerament des del Partit Popular no ajuda precisament a canviar aquesta tendència.
Davant d’aquesta situació faran bé els partits polítics nacionalistes, independentistes o constitucionalistes en no perdre de vista l’Assemblea Nacional Catalana, una entitat que neix per canalitzar precisament aquest descontentament de la ciutadania, perquè si realment aconsegueix aquesta representativitat que ara s’adjudica, la seva veu respecte el sentiment nacional pot ser prou aproximada al que demana la societat.
Notícies relacionades