Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

19 de gener de 2012

General

General

‘Paraula clau: polivalència’. Editorial del Premià Notícies del 19 de Gener de 2012

Joaquim Aguilar

Els actes públics d’inauguració del nou espai de l’Amistat no es faran fins aquest cap de setmana. Ahir però, els responsables polítics i tècnics de l’equipament van convocar els mitjans per presentar-nos la nova Amistat. Mentre un formiguer de treballadors treballava per enllestir els darrers detalls per a què tot estigui a punt pels actes del cap de setmana, l’alcalde Miquel Buch, el regidor de Cultura Eloy Maristany i el director de l’espai, en Toni Martín, s’explicaven davant dels periodistes en una sala d’actes cedida per a la l’ocasió per l’entitat de l’Amistat. Una sala, per cert, més gran que la que porta el nom de Salvador Moragas a la biblioteca Martí Rosselló, per què us feu una idea de les possibilitats de l’equipament més enllà dels seus dos escenaris.
La presentació, com no podia ser d’una altra manera, va comptar amb elements polítics i d’administració de l’espai. Així l’Alcalde va destacar l’assoliment d’aquest quart equipament després de la Biblioteca, el Centre Esportiu Municipal i el cobriment de la pista del Voramar i el fet que la ciutat no s’hagi hagut d’endeutar per poder comptar amb ells. També va parlar de costos -5.230.000€- i de les administracions que hi han posat els diners, i es va encarregar dels agraïments. Eloy Maristany va explicar que l’Amistat estava oberta a totes les entitats de la ciutat perquè hi puguin fer les seves activitats i en Toni Martín va ser l’encarregat d’explicar el funcionament previst de la maquinària de l’equipament.
I va ser escoltant les explicacions d’en Toni que els presents vam poder apreciar l’abast del que inaugurarem aquest cap de setmana. L’Amistat no serà el millor auditori del món, com bé sap la gent de la Coral, ni probablement el teatre més espectacular per acollir grans muntatges. La ciutat no s’ho pot permetre ni per espai ni per pressupost, però això fa anys que ho tenim assumit. El que sí que tindrem, atenent a les explicacions d’en Toni Martín, serà una veritable màquina de portar cultura als premianencs. Martín va prometre 140 activitats a l’Amistat durant el 2012, i això inclou teatre, però també cinema, dansa o conferències com la que dictarà el president Pujol el dia 27. Però és que a banda d’aquestes activitats més o menys habituals a qualsevol teatre, a l’Amistat tindrem activitats infantils o balls ‘retros’ on podrem reviure els anus 60 o els 80, depenent dels gustos, i tot allò que aportin les entitats.
Un dels objectius de la direcció de l’Amistat és que l’espai tingui el màxim aprofitament. En Toni Martín posava l’exemple de l’Opera House de Sydney on en un mateix dia hom pot trobar un campionat de Sumo al matí, una exhibició d’Skaters a la tarda i una òpera amb tot el seu desplegament a la nit. Salvant totes les distàncies, això és el que es vol fer amb l’Amistat la qual cosa obre un ventall de possibilitats culturals enormes a la ciutat. Ja no podrem dir que no tenim cinema, i ni tant sols que no tenim on anar a ballar. Les limitacions hi són, però les possibilitats també, i aquest cap de setmana, com diu el programa que especial que farà dissabte Ràdio Premià de Mar, ‘S’aixeca el teló’.

Més notícies

Cultura