Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

17 de gener de 2012

General

General

‘La caravana per l’estat propi’. Editorial del Premià Notícies del 17 de Gener de 2012

Joaquim Aguilar

Una de les activitats més vistoses del cap de setmana a la comarca va ser la Caravana per l’Estat Propi que organitzava l’Assemblea Nacional Catalana. Es tractava, tal com ens va explicar el coordinador de l’Assemblea a Premià de Mar, Eduard Paradís, de fer visible l’existència de l’entitat abans del seu acte de constitució previst pel proper 10 de març. Com sol passar en actes d’aquestes característiques, la caravana de diumenge va combinar elements festius i reivindicatius, concretant els primers en les marxes lentes per la Nacional II des de Montgat i des de Tordera, mentre que els parlaments de contingut més polític es van fer a Canet de Mar. Destacava en aquest sentit la presència d’un veterà a totes les lluites del Maresme com és l’excoordinador general de la Unió de Pagesos, Pep Riera, en tant que membre del Consell Permanent de l’Assemblea Nacional Catalana. Des de la mateixa vessant política, a Canet van fer acte de presència representants de diversos municipis de la comarca, entre ells el quart tinent d’alcalde de Premià de Mar, l’Antoni Subirà.
Des de l’Assemblea, l’Eduard Paradís es mostrava ahir molt satisfet en aquest informatiu del desenvolupament de l’acte. Segons els seus càlculs un total d’un miler de vehicles es van sumar a la caravana, una quarantena d’ells des de Premià de Mar, xifres que, segons reconeixia, superava les pròpies previsions de l’organització.
L’Assemblea és una entitat encara prou nova, ja hem dit que no es constituirà oficialment fins el mes de març. A Premià de Mar tot just es va presentar al voltant de la passada Diada de l’11 de Setembre. Creada per afavorir entre la societat civil un clima favorable a la independència de Catalunya, compta amb les simpaties de diverses forces polítiques que tenen també la seva fita en la independència del país.
La pròpia existència de l’Assemblea Nacional Catalana, com la de la recentment creada Associació de Municipis per la Independència, a la qual també pertany Premià de Mar, és un reflex del que passa al país, on les postures properes a la independència guanyen adeptes, moltes vegades a partir de la sensació de menysteniment, sobretot econòmic, que ve tenint la societat catalana respecte al tracte que ens dispensa Madrid.
Bé està que es puguin celebrar actes com el de diumenge i sobretot que es puguin fer en un clima de normalitat on la festa i la reivindicació poden donar-se la mà sense que es visquin incidents de cap mena. Que sigui així no deixa de ser una mostra de maduresa per part de la nostra societat que serveix, de pas, per llençar un missatge prou clar de que les coses no poden seguir d’aquesta manera. El que resta per saber és si el missatge arriba a qui realment ha d’arribar i si aquest receptor, que es diu Espanya, presta la mínima atenció al que li estem dient.

Més notícies

Cultura