Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

7 de novembre de 2013

Política

Política

Només dues farmàcies premianenques han obert aquest matí en la jornada de vaga per reclamar els diners que els deu la Generalitat

Joaquim Aguilar

Entrevista a Alícia Buenache, gerent de la Farmàcia Buenache
Descarrega’t l’entrevista

De les nou farmàcies només una ha optat per obrir malgrat no formar part dels serveis mínims.

De les nou farmàcies de la ciutat només una ha optat per obrir malgrat no formar part dels serveis mínims.

Jornada de vaga de les farmàcies catalanes durant el matí d’avui, entre les nou del matí i dos quarts de dues del migdia, en protesta contra l’impagament de les quantitats que els deu la Generalitat que, segons el portal 324.cat xifren en 416 milions d’euros. El 10% de les farmàcies han obert, però, com a part dels serveis mínims. A la tarda l’activitat serà normal. A Premià de Mar, s’ha mantingut oberta la farmàcia Garcia del carrer de Joan Prim, 84 i la Pueyo, de la Riera de Premià nº 6, que és la farmàcia de torn per aquesta nit. Alícia Buenache, la gerent de la farmàcia Buenache de la Gran Via de Lluís Companys explicava aquest matí els motius de la vaga en declaracions al magazín Tot d’Una de Ràdio Premià de Mar.

Buenache ha explicat que ha hagut de demanar dos crèdits personals per poder fer front a la compra de medicaments. A més de la jornada de vaga, el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya i la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya han convocat una concentració a la 1 del migdia d’avui davant de la Delegació del Govern per reclamar que el Consell de Ministres acordi la liquidació immediata dels deutes pendents inclosos en el Pla ICO proveïdors.

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura