Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

17 de juny de 2013

Cultura

Cultura

“El resum del Resum setmanal”, setmana del 10 al 16 de juny

Joaquim Aguilar

Resum setmanal
Descarrega-te’l

Membres de crida enganxant cartells en una tàpia.

Membres de crida enganxant cartells en una tàpia


La setmana que deixem enrere ha tingut com a acte destacat el tret de sortida de la campanya “Abandonats”. La iniciativa, endegada per Crida Premianenca, té per objectiu fer visibles els habitatges buits que hi ha a la ciutat. Segons els seus impulsors, la campanya busca posar de manifest la incongruència que suposa que hi hagi una quantitat important d’habitatges en desús quan el de la vivenda és un dels problemes més importants de la societat actual. Entre d’altres accions, la campanya presenta el web abandonats.cat on els veïns poden participar de la campanya compartint imatges de vivendes buides, una acció que pot anar més enllà de Premià de Mar. La campanya va començar el passat dimarts i pretén que sigui aplicable a altres localitats del país. Per aquest motiu tots els materials de la campanya es poden trobar i descarregar al lloc web de la campanya.
Una setmana en què finalment hem tingut notícies de la reunió que la diputada del Partit Popular i vicepresidenta tercera del Congrés dels Diputats, Dolors Montserrat, va mantenir amb directius d’Adif a Madrid per tractar de la situació de l’estació de Renfe de la ciutat. La cap de llista del Partit Popular a Premià de Mar, Aurora Juvé, ha explicat a Premià Notícies que, segons li ha traslladat Montserrat, Adif reconeix que si bé van enviar la nota de premsa anunciant la finalització dels treballs, sí que hi ha elements que s’han de corregir. La situació queda doncs a l’espera d’aquesta nova reunió entre Dolors Montserrat i Adif que ha de tenir lloc les properes setmanes.
I com va sent tradició l’actualitat segueix passant setmana rere setmana per Can Sanpere. En aquest cas els darrers dies han estat marcats per la topada entre l’alcalde Miquel Buch i alguns dels membres de la Plataforma Can Sanpere 100% Públic. En declaracions al programa Parla l’Alcalde de Ràdio Premià de Mar, Buch es va mostrar ofès per les paraules que hauria rebut per part d’algun ciutadà que ja li estava bé si l’inhabilitaven com a alcalde fruit de l’afer de Can Sanpere. Sobre aquest aspecte es va referir aquesta passada setmana el portaveu de la plataforma, Albert Fresquet, que va considerar un error fruit de la tensió del moment les paraules contràries al batlle. Fresquet va destacar que la Plataforma està en contra de qualsevol inhabilitació política i que a partir d’ara preveuen intensificar la comunicació amb el consistori per fer possible l’objectiu d’ambdues parts, Ajuntament i Plataforma: conservar l’espai de Can Sanpere com a 100% públic.
En el Resum d’aquest dissabte també hem parlat de la primera reunió mantinguda entre comerços de la ciutat i Ajuntament per tal d’organitzat la ‘Shopping night’ del proper 29 de juny, l’assemblea “constituent” del Procés Constituent a Premià de Mar impulsat per Teresa Forcades i Arcadi Oliveres, l’èxit del desè festival de cultura popular Rebombori i del nou cicle de xerrades impulsat per Promoció Econòmica adreçat a persones emprenedores a on es tractaran diverses qüestions relacionades amb el disseny i la planificació de nous negocis.
Tot plegat completat com sempre amb l’actualitat esportiva i les previsions meteorològiques per la setmana que ara encetem de la mà de l’Enric Gumbau i en Marc Llach del programa ‘El temps és boig’. Podeu escoltar i recuperar tots aquests temes i la resta d’informacions al podcast del ‘Resum setmanal’, l’espai de l’àrea d’informatius de Ràdio Premià de Mar que recull el més destacat de la setmana a la nostra ciutat.

Etiquetes:

Resum setmanal

Més notícies

Cultura