Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

29 de novembre de 2024

Cultura

Cultura

Homenatge al vermut aquest diumenge al Bar Marina amb xerrada magistral, tast, música i llibres

Joaquim Aguilar

Xerrada-vermut aquest diumenge al Bar Marina de Premià de Mar, a la plaça de l’Ajuntament, on dos dels autors del llibre ‘Teoria i pràctica del vermut’, el premianenc Sergi Martín i en Josep Sucarrats, ens parlaran de la seva obra i sobretot ens parlaran d’aquesta beguda i del ritual que porta associat. ‘Teoria i pràctica del vermut’, que va ser escrit fa 10 anys, és un assaig en clau d’humor que conté des de consells a receptes passant per anècdotes i fins i tot una mirada sociològica al fenomen vermutaire. Escoltem la pota premianenca de l’invent, en Sergi Martín:

Com sentíem la trobada del diumenge tindrà una part teòrica (és a dir, la xerrada) que començarà a les 12.05h, i una part pràctica (és a dir, un tast de vermuts) que començarà mitja hora després. Un dels vermuts que es donaran a tastar és el reputat Casa Mariol de Batea, a la Terra Alta, que és la manera com els dos autors vius del llibre homenatgen i s’acompanyen del tercer autor, Miquel Àngel Vaquer, que ens va deixar durant la pandèmia i que era fill de la família que fa aquest vermut. Vaquer era periodista i expert en màrqueting gastronòmic; Josep Sucarrats és director de la revista CUINA i participa en espais gastronòmics a diversos mitjans; i en Sergi Martín és guionista i escriptor i ha publicat diversos assajos de divulgació social, històrica i gastronòmica. L’acte de diumenge tindrà música i compta amb la col·laboració, òbviament, del Bar Marina i de la llibreria premianenca Vapor Vell, que tindrà una parada amb llibres.

Escolta les declaracions d’en Sergi Martín:

Cartell de l’acte:

Etiquetes:

Literatura | Vermut | Xerrada

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura