Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

23 d'octubre de 2024

Comarca

Comarca

Retrocés lleuger del preu del lloguer a la comarca i més sensible a Premià de Mar durant el segon trimestre de l’any

Joaquim Aguilar
Pisos a Premià de Mar

L’últim baròmetre comarcal sobre el preu de l’habitatge i el volum de contractes de lloguer i operacions de compra-venda indica que els preus del lloguer al Maresme ha reculat lleugerament en el segon trimestre d’aquest any però que han disminuït els contractes. Pel que fa a l’habitatge de compra, puja el preu del metre quadrat i disminueix el nombre d’operacions. 

N’informava ahir el Consell Comarcal a partir de l’informe periòdic de l’Observatori de Desenvolupament Local. Com diem, malgrat que el preu del lloguer ha baixat un promig del 6,24%, s’han signat 1.586 contractes, que són un 16,35% menys que en el mateix període de 2023. La baixada del preu suposa que durant aquests mesos el preu mitjà per llogar un habitatge al Maresme va ser de 813,64€ mensuals (54,17€ menys que el trimestre anterior) i els municipis on el preu mitjà de lloguer va ser superior als 1.000 euros va passar dels 12 a 9 (els més cars, Cabrils, Sant Andreu de Llavaneres i Caldes d’Estrac). A Premià de Mar durant aquests 3 mesos el preu mitjà del lloguer va ser de 856,52€, import que suposa una disminució sensible respecte el primer trimestre de l’any, en què el preu mitjà va ser de 935,95€. 

Les operacions de compravenda van disminuir a la comarca, com diem, i el preu mitjà del metre quadrat va pujar d’3,44% respecte al primer trimestre de l’any i del 4,97% respecte el mateix període de 2023: va ser de 2.600,54€/m2. 

Més notícies

Cultura