Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

22 d'octubre de 2024

Societat

Societat

L’entitat Units per la Veritat, darrere de la demanda contra l’ordenança de brossa, a la qual el govern treu importància

Joaquim Aguilar
Imatge que ha utilitzat l'entitat per anunciar la demanda (Font: Units per la Veritat)

La demanda judicial contra l’ordenança premianenca de gestió de residus la va presentar una sòcia de l’entitat Units per la Veritat, i compta amb el suport i acompanyament legal d’aquesta associació. Ho expliquen ells mateixos al seu web en una publicació del 4 d’octubre, on afirmen que el sistema de recollida premianenc “vulnera la privacitat perquè identifica habitatge, data i hora cada cop que s’utilitza” la targeta dels contenidors, i que imposa “una taxa injusta i discriminatòria (…) en funció dels residus que es generen”. També assenyalen que el recurs denuncia “vulneracions procedimentals” relatives a l’elaboració de l’ordenança. Units per la Veritat, com expliquen ells mateixos, va néixer durant la pandèmia a partir d’un grup de Telegram (El Pueblo per la Verdad Barcelona) com a resposta a un “estat d’alarma pseudo sanitari i totalitari” que segons afirmen amenaçava drets fonamentals. D’aquí va evolucionar fins l’entitat actual, que es presenta com una “associació de consumidors sense ànim de lucre en defensa dels drets humans i les llibertats davant les mesures antidemocràtiques que s’han esdevingut des del març de 2020 relacionades amb l’Agenda 2030 i el Nou Ordre Mundial”. L’entitat, que disposa d’un equip propi d’advocats, s’ofereix per a la interposició de demandes individuals i col·lectives.

Val a dir que ahir el 2n tinent d’alcalde de l’Ajuntament Antoni Subirà va referir-se ahir a aquesta demanda al Matinal Premià Mèdia i li va restar importància: va anunciar que l’Ajuntament atendrà les peticions d’informació que faci el jutge, va fer notar que altres Ajuntaments han estat objecte de demandes semblants que no han tingut massa recorregut però també va dir que si la justícia demana fer algun retoc a l’ordenança es farà:

Recordem que després d’admesa a tràmit la demanda el jutjat va demanar a l’Ajuntament que li lliurés tota la documentació sobre l’ordenança per poder-la examinar i avaluar si s’ajusta a la llei.

Més notícies

Cultura