Segueix-nos!

Gemma Ponce

14 d'octubre de 2024

Sanitat

Sanitat

Salut cita a 1.256 persones cada dia al CAP de Premià de Mar per la campanya de vacunació de Grip i Covid

Gemma Ponce
Imatge: Premià Mèdia

Primer dia de la campanya de vacunació de la grip i COVID-19: al cap Dr. Gasol de Premià de Mar hi ha citades 1.276 persones cada dia, també de les poblacions veïnes, de Teià, Alella, Masnou, Vilassar de Dalt i de Mar. En total s’han enviat 42.000 cites a través d’SMS per vacunar-se a l’ambulatori, establert com a un Punt de Vacunació Poblacional (PVP) a partir d’aquest dilluns i fins a principis de desembre.

És una prova pilot per part de Salut que busca impulsar la vacunació, sobretot entre els col·lectius de risc, i que té lloc a Premià de Mar en ser una població densament poblada. Així ho ha exposat Ruth Griñó, de la Gerència d’Atenció Primària i a la Comunitat del Barcelonès Nord i Maresme.

Amb un equip de sis infermeres i infermers, el PVP establert a Premià de Mar funciona entre les 9 del matí i fins les 8 del vespre entre dilluns i dissabte, inclòs el festiu de l’1 de novembre. Hi pot acudir tothom qui vulgui rebre la vacuna de la grip i de la COVID, individualment o bé les dues dosis alhora, i no fa falta tenir cita prèvia.

La vacunació es recomana sobretot al col·lectiu de risc, que conforma la població major de 60 anys, les persones amb condicions de risc a partir dels 12. En el cas dels infants, entre 6 mesos i 5 anys, només se’ls administrarà la vacuna de la grip i la de la COVID-19 la poden rebre al centre de referència.

230 persones han rebut la vacuna de la grip i la COVID-19 a Premià fins al migdia

Fins al punt de les 12 del migdia, 229 persones s’havien acostat al CAP Dr. Gasol per rebre la vacuna. Entre elles, persones citades des de diferents poblacions que s’han desplaçat a propòsit per aprofitar la cita de l’SMS.

La campanya de vacunació al Baix Maresme se centralitza a Premià de Mar, però les persones dels municipis veïns poden demanar hora a infermeria per rebre el vaccí en el seu centre habitual. Tot i això, des de Salut indiquen que per potenciar l’accessibilitat i evitar saturar el servei, aquesta opció quedi reservada a persones majors de 80 anys i amb dificultats de mobilitat que, per circumstàncies personals, no es poden desplaçar fins als PVP.

Etiquetes:

Covid | salut | Vacuna

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura