Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

9 d'octubre de 2024

Política

Política

Ensurt en un bloc de la Gran Via per un principi d’esfondrament, que ha motivat una trucada de Salvador Illa a l’alcalde i la visita de la Delegada del Govern

Joaquim Aguilar
Han intervingut en l'operatiu bombers, Mossos, Policia Local, brigada i tècnics municipals (foto: Antoni Subirà)

Operatiu aquesta matinada per apuntalar dues plantes d’un edifici de la Gran Via amb Mas i Abril que amanaçaven d’enfonsar-se a causa de l’aluminosi. L’avís l’han donat els mateixos veïns a les 4.50h de la matinada quan el sostre d’una cuina de l’àtic ha començat a enfonsar-se, segons han informat els bombers. En aquell moment s’hi ha desplaçat una unitat dels bombers que ha iniciat feines d’apuntalament de l’estructura ajudats per la brigada municipal i també Mossos d’Esquadra i Policia Local, i s’han desallotjat les 7 famílies que habiten en aquestes dues plantes d’un bloc de 8 alçades. Pel que ens ha explicat el regidor d’urbanisme Antoni Subirà, que aquest matí també era allà, la comunitat ja té encarregada de fa algun temps una obra per assegurar aquestes dues plantes, que ara s’haurà d’accelerar perquè els veïns puguin tornar als seus habitatges. Val a dir que l’ensurt, com ha explicat l’alcalde Rafa Navarro a xarxes socials, ha motivat que fins i tot el President de la Generalitat Salvador Illa l’hagi trucat personalment per interessar-s’hi. Navarro li ha agraït el gest com ha agraït també la feina a tots els efectius que hi han estat treballant des del primer moment:

L’estat de l’edifici, segons l’exploració que s’ha fet, no revesteix perill, i les 7 famílies ja han trobat allotjament alternatiu pel seu compte i no caldrà que l’Ajuntament les atengui. Tot i això, assabentada de la notícia la Delegada del Govern de la Generalitat a Barcelona, Pilar Díaz, ha pres la iniciativa de fer-hi una visita aquest migdia i l’han acompanyada l’alcalde juntament amb altres membres del govern i representants d’alguns grups de l’oposició i també tècnics municipals. 

Foto de Pilar Díaz amb els representants municipals abans de la visita a l’edifici:

Etiquetes:

Obres

Més notícies

Cultura