Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

2 d'octubre de 2024

Comerç

Comerç

L’Ajuntament confia a obrir abans de 15 dies la licitació per a una de les obres estrella d’aquest curs: la transformació de Jacint Verdaguer

Joaquim Aguilar
El carrer es transformarà en el seu tram entre Joan Prim i Marina

Aquests dies tanquen els últims serrells del plec de clàusules que ha de servir per licitar i adjudicar les obres de renovació del carrer Jacint Verdaguer en el seu tram entre els carrers Marina i Joan Prim. Segons ens ha explicat avui el regidor d’urbanisme Antoni Subirà, s’espera “llançar” la licitació abans de 15 dies i haver adjudicat les obres abans de final d’any, a fi que després de la campanya nadalenca ja puguin començar els treballs. Però la data d’inici de l’actuació, com ha dit Subirà, s’haurà de negociar amb els comerciants de la via, amb qui també es vol parlar respecte de la mateixa configuració que tindrà el nou carrer, perquè com es va fer en el seu moment a la Gran Via es pensa en un carrer dotat d’elements que el facin adaptable a diferents necessitats. Antoni Subirà:

Més enllà d’aquesta configuració funcional, i com s’està fent ara als carrers Aurora i Joan Maragall, les obres serviran per renovar clavegueram i serveis al subsòl i per fer una plataforma única a la superfície. El pressupost de l’actuació -que s’allargarà al voltant de 6 mesos- és de prop d’1 milió d’euros que provenen sobretot del cànon que percep l’Ajuntament de la concessionària de l’aigua per l’explotació del servei i per l’ús que fa de la via pública premianenca.

Subirà ha explicat també d’altra banda que tant les obres al carrer Aurora com a Joan Maragall avancen de moment segons el guió previst i sense incidències: al primer s’hi treballa el clavegueram mentre que al segon l’empresa encara hi està fent el replanteig i aviat començaran a foradar. 

Escolta les declaracions de l’Antoni Subirà:

Més notícies

Cultura