Segueix-nos!

Carles Sole

18 de setembre de 2024

Comarca

Comarca

El Maresme fa un pas endavant cap a un turisme accessible i inclusiu

Carles Sole
Maria Petit, en un moment de la seva intervenció

El Maresme avança en el seu objectiu de convertir-se en una destinació turística accessible i inclusiva gràcies a la primera Jornada de Turisme per a Tothom, celebrada a Premià de Mar i organitzada pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. L’esdeveniment, que va reunir un centenar de professionals del sector turístic a l’Espai l’Amistat, va posar de manifest els reptes i oportunitats per adaptar la comarca a les necessitats de les persones amb diversitat funcional.

Durant la jornada, es van escoltar testimonis emocionants de persones com Jere Mateo i Maria Petit, que han superat grans obstacles personals, demostrant que “tots som capaços“. A més, es van destacar experiències inclusives, com la teràpia amb cavalls i gossos per a infants amb autisme, oferint exemples de com el sector pot adaptar-se millor a la diversitat.

La presidenta del Consorci, Carme Ponsa, va subratllar que aquest és només l’inici d’un llarg camí cap a un Maresme més inclusiu.

Per la seva part Abigail Garrido, diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, va reafirmar el compromís d’impulsar l’accessibilitat en tots els aspectes del turisme.

La jornada va concloure amb activitats inclusives, com un espectacle de circ i tallers de lectura fàcil i llenguatge de signes, simbolitzant la voluntat de convertir el Maresme en una destinació per a tothom.

Més notícies

Cultura