Segueix-nos!

Carles Sole

16 de setembre de 2024

Infraestructures

Infraestructures

Balanç positiu a la temporada de platges a Premià de Mar

Carles Sole

Premià de Mar ha posat punt final a la temporada de platges, i la regidora de Salut Pública, Magda Franquesa, ha fet un balanç majoritàriament positiu dels mesos estivals. Segons Franquesa, l’estiu ha estat tranquil i no s’han registrat incidents greus, gràcies en gran part a la feina preventiva i de seguretat realitzada pels equips de socorristes i personal de la platja.

Una de les assistències més comunes ha estat la causada per les picades de medusa, especialment durant el mes d’agost, quan aquestes han estat més presents a la costa. Els socorristes també han hagut d’intervenir en nombroses ocasions per ajudar banyistes en dificultats, efectuant un total de 13 rescats al llarg de la temporada. A més, han realitzat una tasca preventiva important davant la presència d’altres espècies marines com mantes i rajades, que també han generat certa preocupació entre els banyistes.

Pel que fa a la senyalització de l’estat del mar, la bandera verda i groga han onejat gairebé per parts iguals, indicant condicions segures o amb precaucions moderades per als banyistes. No obstant això, en 13 ocasions ha estat necessari hissar la bandera vermella, principalment a causa de tempestes, mala mar o la presència de rajades a les aigües pròximes a la costa.

Un altre aspecte destacat de la gestió d’aquest estiu ha estat la prevenció enfocada als propietaris de gossos, especialment pel que fa al comportament i al compliment de les normatives d’accés i convivència a la platja. Aquesta acció s’ha valorat com una mesura important per mantenir la seguretat i el bon ambient en aquests espais públics.

Quant a la qualitat de l’aigua, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) l’ha qualificat d’excel·lent durant tota la temporada, reforçant la imatge de Premià de Mar com una destinació de qualitat per als banyistes.

Franquesa ha conclòs que “ha estat un estiu tranquil, sense incidents greus, gràcies sobretot al treball de prevenció i seguretat dut a terme pels socorristes i al bon estat de les platges”. Tot plegat fa que es consideri aquesta temporada de platges com a molt positiva per al municipi.

Premià de Mar manté una platja estable durant tot l’estiu.

El regidor d’Urbanisme de Premià de Mar, Toni Subirà, ha destacat que, la platja del municipi ha mantingut una situació estable durant la temporada. Subirà ha assenyalat que les obres realitzades pel Ministerio han resistit els embats del mar de manera satisfactòria, cosa que ha permès gaudir d’una platja en bones condicions.

Tot i això, el regidor ha subratllat que encara queden pendents algunes tasques per acabar d’arranjar la infraestructura i garantir-ne el bon estat de cara a futures temporades.

Etiquetes:

platja

Més notícies

Cultura