Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

8 d'agost de 2024

Cultura

Cultura

Les dues propostes del Museu de l’Estampació per aquest estiu: caixmir i pintura inspirada en un estampat

Joaquim Aguilar
Estampat de caixmir i l'estampat en el qual s'inspira l'exposició de pintura

Una exposició sobre el caixmir i la seva evolució històrica i una exposició de pintura inspirada en una peça del fons premianenc és l’oferta del Museu de l’Estampació per aquest estiu més enllà de l’exposició permanent. En el primer cas, que duu per nom ‘Caixmir, la llàgrima persa’, es tracta d’una exposició inaugurada el mes de maig que s’hi estarà fins l’abril de 2025 i que, com ens deia la directora del museu Carme Torm, serveix per “reivindicar el caixmir i reivindicar el fons ingent que n’acumula el Museu de l’Estampació”

La segona exposició temporal es titula ‘Variacions sobre una tela. 10 dones, 10 diàlegs amb la història’ i té l’origen en una de les peces del fons d’aquest museu, una peça estampada del segle XVIII que va inspirar un grup de 10 pintores barcelonines que la van voler versionar en pintura:

Aquesta exposició es pot visitar fins el 6 d’octubre. Recordem que durant l’estiu el museu obre de dimecres a diumenge d’11 a 14h i que podeu adquirir entrades al web museuestampacio.pdm.cat. 

Més notícies

Cultura