Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

24 de juliol de 2024

Comarca

Comarca

Nou impuls de l’ACM a la projecció internacional del municipalisme català amb un pla estratègic específic

Joaquim Aguilar
Meritxell Budó a l'acte de presentació del Pla Estratègic

L’Associació Catalana de Municipis va presentar ahir seu nou Pla Estratègic d’Internacionalització, un full de ruta amb què, segons va explicar la seva presidenta, Meritxell Budó, es vol ampliar geogràficament i sectorialment l’acció d’internacionalització de l’entitat i, en conseqüència, potenciar els municipis catalans a l’exterior. 

El Pla Estratègic, que s’emmarca en el Pla de Mandat 2023-2027 de l’ACM, proposa accions a través de dos eixos: la projecció internacional per impulsar els municipis catalans en la participació en xarxes, fòrums i organismes internacionals que tracten àmbits d’interès del món local, i la presència global per coordinar i dinamitzar les activitats d’internacionalització i coneixement exterior de l’ACM i dels municipis associats. Escoltem Budó:

Aquests dos eixos s’establiran a través de tres objectius: promoure accions de diplomàcia pública, augmentar el reconeixement i la reputació internacional i establir aliances estratègiques. En base a aquestes línies, l’ACM vol reforçar l’actuació a nivell europeu amb presència constant en xarxes i grups de treball o un seguiment regular de legislacions que s’aprovin a Brussel·les. Una altra línia d’actuació serà l’expansió geogràfica de l’acció internacional més enllà d’Europa i la tercera línia d’acció pretén intensificar els serveis de suport a la internacionalització dels municipis per guiar-los, assessorar-los i acompanyar-los en possibles accions de caràcter internacional. La darrera acció se centrarà en implementar una estratègia de comunicació en clau internacional. A l’acte d’ahir hi van participar els alcaldes del Comitè Executiu de l’ACM i també representants d’institucions catalanes que treballen en l’àmbit internacional.

Etiquetes:

ACM

Més notícies

Cultura