Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

12 de juliol de 2024

Cultura

Cultura

Equador de la Festa Major, que enfila un cap de setmana exuberant de propostes

Joaquim Aguilar
Foto d'arxiu del Correfoc de Festa Major (Ajuntament de Premià de Mar)

La Festa Major 2024 ja és al seu equador i enfila el cap de setmana, un cap de setmana curull de propostes per a tots els gustos. Avui divendres és el dia de la Revolta Premianenca (amb les concentracions prèvies dels pirates a la plaça dels Escacs i els premianencs a la plaça Oriol Martorell), però també és la tarda de la Festa Major dels caus i els esplais a la Gran Via i el vespre dels Balls de Saló a la plaça de la Sardana. I a la nit, entre altres coses, la Nit Flamenca també a la plaça de la Sardana i el Ball Tronera a la Gran Via amb La Loca Histèria. 

Demà dissabte el programa està més atapeït que mai: destaquem la fira mercat d’artesans al Poble Pescador, la ballada de sardanes amb motiu dels 75 anys dels Amics de la Sardana, el Festival-In (en directe per Premià Mèdia a partir de les 20h) i també la festa Intercultural al vespre a la plaça de l’Ajuntament. Més tard tindrem el Correfoc i el Ball de Gala a la Lió (que enguany és gratuït) i també arriba a quarts de 2 de la matinada la 20è edició de la Cursa a Pèl. 

I diumenge, abans d’abaixar el teló, Diada Castellera (també en directe a Premià Mèdia) amb els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Badalona, i a la tarda l’Expulsió, una expulsió que, a falta d’aigua, enguany canvia els coixins de l’any passat per les serpentines. Escoltem la Maria Muñoz, de la comissió de Pirates i Premianencs:

Després d’això, segons una litúrgia gairebé immutable, havaneres i rom cremat amb Barca de Mitjana a la platja de Llevant i tot seguit, a les 11 de la nit, el castell de focs que posarà el punt i final a sis dies de festa. 

Etiquetes:

Festa Major

Més notícies

Cultura