Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

11 de juliol de 2024

Serveis

Serveis

Premià de Mar prova la vigilància amb drons aquesta Festa Major, que la primera nit ‘de servei’ ja van ajudar a localitzar dos sospitosos

Joaquim Aguilar
Un dels drons de la policia d'Alella (foto: Ajuntament d'Alella)

Premià de Mar s’ha estrenat aquesta setmana en l’ús dels drons per vigilar els carrers. Ho feia públic ahir el mateix alcalde Rafa Navarro, també responsable de seguretat, al seu compte d’Instagram, on va explicar que l’adopció d’aquest mètode és una prova pilot (a partir de la qual es podria decidir que el sistema tingués continuïtat) i que havia estat possible gràcies a l’ajuda, els aparells i els agents de policia d’Alella, i que va agrair expressament el gest a l’alcalde alellenc Marc Almendro. També va fer notar que la iniciativa té molt a veure amb l’ànim de prevenir accions de violència de gènere:

Segons informa l’Ajuntament, en concret s’estan utilitzant 2 drons (que s’alternen en els enlairaments) i el dispositiu estarà actiu fins diumenge dia 14 per als moments de més activitat al carrer i sobretot a les nits. Val a dir que, segons l’informe policial d’aquesta nit passada, ja el primer dia de servei el dron que sobrevolava el centre de Premià de Mar va poder localitzar 2 persones amb actitud sospitosa després que s’hagués rebut avís d’una baralla a la plaça Nova a quarts d’una: un cop localitzades les dues persones van ser interceptades i identificades. 

Més enllà d’aquesta novetat, Navarro també va explicar que en aquesta Festa Major s’ha reforçat el servei de vigilància privada i que també hi ha més agents de policia al carrer, fins al punt que puguin haver-hi 3 patrulles de servei simultàniament. 

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura