Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

9 de novembre de 2023

Comarca

Comarca

El Maresme obté reconeixements al Fòrum Gastronòmic de Barcelona per un xurro de moniato i per 3 negocis dirigits per dones 

Joaquim Aguilar
Foto: Consell Comarcal del Maresme

Quatre negocis agroalimentaris maresmencs han rebut reconeixements diversos al Fòrum Gastronòmic que s’ha celebrat a Barcelona del 6 al 8 de novembre: l’empresa vilassarenca COC & Delicatessen s’ha endut un dels premis Innofòrum, concretament al gust més original en aliments dolços per uns xurros de moniato. També han estat reconegudes 3 dones maresmenques per les seves empreses vinculades al sector primari i a productes singulars: la Serena Cantieri (de El Desig Pastissers de Canet de Mar), la Cristina Martorell (de Melmelària, Tiana) i la Mª Rosa Roige Adell (de l’Horta Moragas d’Arenys de Mar). Tots quatre negocis formen part de la Xarxa de Productes de la Terra Maresme. El Fòrum Gastronòmic és l’esdeveniment de referència del món de l’hosteleria i la gastronomia a Catalunya que organitza Fira de Barcelona, i enguany celebrava la seva 4a edició.

Pel que fa al premi Innofòrum, segons informa el Consell Comarcal, es tracta d’un guardó amb set categories: producte més innovador, embalatge més creatiu i sostenible, el gust més original en aliments salats, el gust més original en aliments dolços, el gust més original en begudes, el producte més sostenible i el producte que més contribueix en la preservació de la biodiversitat. I, com diem, COC & Delicatessen s’ha endut el premi al gust més original d’un aliment dolç per un xurro 100% vegetal elaborat amb moniato. COC & Delicatessen és una empresa fundada per Imma Pardos i Iñaki Escuer al 2006 que va començar a Vilassar de Mar fent croquetes (que és la seva especialitat) i que actualment té l’obrador a Arenys de Mar. Justament un dels productes més cridaners que es presentaven en aquest fòrum eren unes croquetes de Pannetone fetes per aquesta empresa.

Els altres 3 negocis maresmencs que han rebut diploma ho han fet en el marc d’un homenatge que fa el Fòrum Gastronòmic a empresàries per visibilitzar el paper de la dona i la seva contribució a la conservació i manteniment del patrimoni agroalimentari, homenatge que ha servit per reconèixer una cinquantena de dones de la demarcació.

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura