Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

4 d'agost de 2023

Comarca

Comarca

95 anys de presó per l’home que va matar el mataroní David Caminada quan sortia de treballar de l’Ajuntament de Barcelona el gener de 2020

Joaquim Aguilar
Jutjats de l'Audiència Provincial de Barcelona

L’Audiència de Barcelona ha dictat sentència en contra de l’autor de la mort del periodista mataroní David Caminada, l’home que va ser assassinat el gener de 2020 al carrer Paradís de Barcelona quan sortia de treballar a l’Ajuntament. El jutge ha condemnat John M.B., de nacionalitat sueca, a 95 anys de presó per dos delictes d’assassinat, un homicidi, un incendi, quatre robatoris amb violència, lesions i dues amenaces. La pena és la màxima sol·licitada pel ministeri fiscal i, a més, també haurà d’abonar una indemnització d’entre 50.000 i 300.000 euros als familiars de les víctimes.

N’informava aquesta setmana tvmataró, que recorda que Caminada va ser una de les tres víctimes d’aquest individu. El mataroní sortia de la feina al Departament de Comunicació de l’Ajuntament de Barcelona i un cop al carrer l’agressor va assaltar-lo per robar-li la bossa i davant la resistència que va oposar Caminada, el va apunyalar, com a mínim, dues vegades. Va ser llavors quan, segons relata l’atestat judicial, l’assassí va fugir cap a Plaça Sant Jaume perseguit per un company de la víctima que també va acabar ferit per arma blanca. Abans d’això l’homicida havia assassinat un home després d’accedir al seu pis i calar foc a l’immoble. La tercera víctima es tracta d’una dona que sortia d’un portal proper de la zona a qui va li va propinar diversos cops al cap.  

David Caminada era expert en xarxes socials i comunicació digital, doctor per la Universitat Pompeu Fabra, on feia classes, i des de feia tres anys treballava a l’Ajuntament de Barcelona, al departament de continguts digitals.

Etiquetes:

homicidi | Judicial | Mataró

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura